Hoppa till innehåll

PolisJohnny

december 13, 2010

SKADEGÖRELSE BROTT

Det har väl inte undgått någon att vintern har kommit hit på allvar och det påverkar oss alla som fotgängare, cyklister, bilister och det krävs lite mer omdöme och försiktighet i vardagen. Dessutom blir det mer kostnader för uppvärmning av bostäder mm. Att då som idag sitta på skola och diskutera skadegörelse förefaller så meningslöst. Tänk om vi kunde minimera skadegörelsen i samhället så mycket det skulle spara av skattemedel och andra pengar. Att olyckor händer kan vi oftast inte rå för men att medvetet skada eller förstöra kan inte vara förenligt med gott omdöme. Ha det bra och ta det lugnt i vinterkylan.

Polisens utredningsstöd – PUST

Postat den November 18, 2010 av polisjohnny

Polisen utvecklar PUST – ett utredningsstöd som gör att poliser kan utreda klart på plats. Med PUST får poliser mindre pappersarbete och kan vara mer effektiva och synliga.

Stödet ska vara både mobilt och stationärt samt uppfylla de krav på informationsutbyte inom brottmålsprocessen som ställs från RIF- Rättsväsendets informationsförsörjning.

Utveckling och införande i etapper

Både utveckling och införande av PUST kommer att ske etappvis. Den första versionen av PUST tas i pilotdrift i Östergötlands län hösten 2010. Samtidigt bygger utvecklingsprojektet ut PUST med fler och bättre funktioner.

Från lokalplanet i Motala Närpolisområde kan jag berätta att det för med sig en hel del oranisatoriska förändringar. Det gäller att placera datorerna på vettigt sätt inne på polisstationen och sörja för lagring och laddning. Sedan ska de kunna transporteras säkert i polisbilarna med god strömförsörjning.

Det har hittills gått ganska bra med tanke på att Östergötland är pilot län och alltså först ut i Sverige

Kommentarer är stängda.